Jsem naturální vinař. Jakto? Prostě jdu cestou respektu k přírodě a půdě. Nepoužívám herbicidy, žádnou systémovou chemii či pomocné látky ve vinici ani při výrobě vína. Vína kvasí spontánně bez ušlechtilých selektovaných kvasinek. Vína nečiřím ani nefiltruju, síru nepoužívám nebo v prípadě nutnosti používám v úplně minimálním množství. Vína jsou tak čistě přírodním produktem a odráží tak terroir svého vzniku.
Svoji nanovinici jsem vysadil v roce 2012 a první úrodu sklidil o tři roky pozdějc. V zimě roku 2017 jsem ji nechal zaregistrovat a zařadit do viniční trati Pod Lovošem.
To bylo trochu k podstatě mé práce a historii vinařství. Nyní se s mým nanotýmem těšíme na další krůčky, nové ročníky vín a příběhy, které nás společně čekají.
Víno Grinor z produkce vinařství VinumCelebratum je certifikováno jako regionální produkt České středohoří.
Kontakt
Adresa
Naturální nanovinařství Charlie-VinumCelebratum
Lovošská 129
Lovosice
Telefonní kontakt
+420 775 517 122
E-mail
stejskalkarel@gmail.com